مدیرعامل آب منطقه ای سمنان عنوان كرد

کشاورزان و پسته کاران دامغانی برای کاهش افت آب زیرزمینی به میدان می آیند

کشاورزان و پسته کاران دامغانی برای کاهش افت آب زیرزمینی به میدان می آیند به گزارش آقای هویج، سمنان رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان، اظهار داشت: مقرر است که در چارچوب یک طرح آزمایشی کشاورزان و پسته کاران دامغانی برای کاهش افت آب زیرزمینی به میدان بیایند.


حمید احسانی امروز (۲۶ دی) در نشستی با رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان و بعضی از معاونان این سازمان، ضمن اشاره به این که بخش کشاورزی عمده ترین مصرف کننده آب است، اظهار نمود: باید تعامل و هم افزایی بین دو بخش افزایش یابد تا بتوانیم به راهکارهای پایدار در زمینه مدیریت بهینه آب دست پیداکنیم.
وی ضمن اشاره به چالش های موجود در حوزه آب های زیرزمینی، اضافه کرد: خشکسالی های پیاپی و تغییرات اقلیمی سبب تشدید بحران آب در این استان شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان اظهار داشت: تغییر الگوی بارش ها و کاهش بارش برف، وضعیت آب های زیرزمینی را بحرانی تر کرده است. به همین دلیل، وزارت نیرو و شورایعالی آب سیاست های سختگیرانه ای را با هدف پیشگیری از گسترش این بحران اجرا می کنند، اما این سیاست ها باید با مشارکت بخش کشاورزی و تشکل های مرتبط صورت گیرد تا تنش های اجتماعی کاهش پیدا کند.
احسانی با اشاره به اینکه هم اکنون با افت آبخوان مواجه هستیم، افزود: پذیرش افت سفره های آب زیرزمینی بعنوان یک رویکرد باید برای کشاورزان تبیین شود. هم اکنون به طور متوسط شاهد سالانه ۶۰ سانتی متر افت سطح آب زیرزمینی در استان سمنان هستیم.
کشاورزان و پسته کاران دامغانی برای کاهش افت آب زیرزمینی به میدان می آیند
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان بر ضرورت مشارکت فعالانه بخش خصوصی و تشکل های کشاورزی در مدیریت بحران آب تاکید کرد و اظهار داشت: بخش کشاورزی باید بپذیرد که با بحران آب زیرزمینی مواجه هستیم. اگر این روند ادامه پیدا کند، کلیه سرمایه گذاری های انجام شده توسط کشاورزان از بین خواهد رفت.
احسانی از تشکیل تشکل های بهره برداران آب زیرزمینی در خراسان رضوی بعنوان نمونه ای موفق یاد کرد و اظهار داشت: در دشت نیشابور، تشکل های بهره برداران تشکیل شده اند و خودشان مدیریت آبخوان را بر عهده گرفته اند و دولت تنها نقش نظارتی دارد.
وی ادامه داد: ما در استان سمنان هم فرصت هایی برای اجرای چنین طرح هایی بوجود آورده ایم. بعنوان مثال، در دامغان به کشاورزان و انجمن پسته مهلت داده ایم تا طرح های خویش را برای کاهش افت آب زیرزمینی عرضه کنند. اگر این طرح ها موفق باشند، می توانیم آنها را به شکل پایلوت اجرایی نماییم.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان اظهار داشت: ما نیازمند این مهم هستیم که بخش خصوصی و تشکل های کشاورزی فعالانه وارد عمل شوند و طرح ها و ایده های خویش را عرضه کنند.
این عضو کارگروه سازگاری با کم آبی استان بر ضرورت تعامل بیشتر بین وزارت نیرو و جهاد کشاورزی برای مدیریت بحران آب تاکید و اشاره کرد: تعامل بین دستگاه ها می تواند به بهبود شرایط و حل مناسب تر مشکلات و چالش ها کمک نماید.
وی خاطرنشان کرد: ما باید به این درک برسیم که بحران آب زیرزمینی یک حقیقت است و اگر این روند ادامه پیدا کند، آینده کشاورزی و محیط زیست استان در خطر خواهد بود و تنها چاره، تعامل و همکاری بین وزارت نیرو، جهاد کشاورزی و تشکل های بخش خصوصی است و ما آماده هستیم که از هر طرح و ایده ای که به مدیریت بهتر منابع آب کمک نماید، حمایت نماییم.



منبع:

1403/10/26
11:19:23
5.0 / 5
6
تگهای خبر: پیشگیری , دستگاه , سازمان , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
آقای هویج - رژیم غذایی لاغری

Mr.Havij
mrhavij.ir - حقوق مادی و معنوی سایت آقای هویج محفوظ است

آقای هویج

رژیم غذایی لاغری